H-3519 Miskolc-Tapolca, Csabai u.2. / Pf.: 57.
Tel:+36 (46) 432-345 | Fax: +36 (46) 561-266   |   Email: fortuna@fortuna-hotel.hu
 
magyar german english

MISKOLCTAPOLCA
hagyományokkal rendelkező üdülési úti cél


A világon csak két helyen Miskolc-Tapolcán és Amerikában fürödhetünk a természet által kialakított vizes barlangban. Így Miskolc-Tapolca a Barlangfürdő nemzetközi fürdőkomplexuma jelenti a legnagyobb vonzerőt. Az itt feltörő források vize már az Árpád korban ismert volt. 

A fürdőt színpompás virágokkal teleültetett őspark veszi körül. Öreg és védett fák között megbúvó pihenő padok, romantikus sétányok időtöltésre csábítanak. A parkban csónakázó tó, körülötte a Bükk-hegység erdős koszorúja, mely számos túristaútjával a természetbe csalogat. A kalandot keresőknek szinte kötelező a száraz bobpálya és a kalandpark felfedezése. Észak-magyar tájaink értékeink megismerése szempontjából is jó kiindulópont Miskolc-Tapolca. Innen könnyen elérhető Miskolc város történelmi öröksége, a fesztiválok központja, a Miskolci Egyetem, mint a tudás fellegvára, a Bükki Nemzeti Park kirándulóhelyei és barlangjai.

Tervezhető programot kínál az abaúji és zempléni várak, a világörökség részét kepező matyó vidék, a tokaji borvidék, az aggteleki cseppkőbarlang, sőt felvidéki kalandozásként a határon túli 2013. évben Európa kulturális központjának helyt adó Kassa városa is. Miskolc-Tapolca minden évszakban jellegzetes üdülést ígér, új energiákkal tölt fel, és minden út az élményekhez vezet!


TERMÉSZET ÉS KALAND

 • fürdő, - őspark, - csónakázó tó, - Szikla kápolna, - szabadtéri színpad,
 • kalandtúra park, - egész évben üzemelő száraz bobpálya,
 • turaútvonalak, nordic walking,
 •    
   
  kis video Taplocáról

   
  <strong>KALANDTÚRA PARK</strong> <br /> <strong>KALANDTÚRA PARK</strong> <br /> <strong>KALANDTÚRA PARK</strong> <br />  
  KALANDTÚRA PARK

  Észak - Magyarország legnagyobb természetes környezetbe épített kalandtúra parkja. 1000 m2-en természetes környezetben 3-9 méter magasságban a fákra szerelt  25 pályaszakaszból álló park egy kék/könnyebb, egy piros/nehezebb és egy fekete/extrém pályarendszerre tagolódik.

  A pályák különböző hidakból – vietnámi, rönkhíd, lengőhíd, amazonas híd stb…- épülnek fel, melynek használatához, csigákat, hevedereket, beülőket alkalmaznak. A park látogatóit képzett alpinista és barlangász túravezetők kísérik.

  <b>BOBPÁLYA</b>
<br><br> <b>BOBPÁLYA</b>
<br><br> <b>BOBPÁLYA</b>
<br><br>  
  BOBPÁLYA


  Hazánk legizgalmasabb, télen-nyáron nyitvatartó szárazbobpályája. A pályarendszeren egymást követve 33 bob tud legördülni. Az 54 méter szintkülönbségű, rendkívül kanyargós 800 méter hosszú pálya biztonságáról számítógépes mágnesfékrendszer gondoskodik.
  <b>SZIKLA KÁPOLNA</b> <b>SZIKLA KÁPOLNA</b>  
  SZIKLA KÁPOLNA

  A Sziklatemplomot 1935-ben szentelték fel, melyet két barlangból alakítottak ki. A barlangot évszázadokkal ezelőtt emberi kéz vájta a tapolcai tufába.

  A környezetbe egy ferencesrendi szerzetes látta meg a fantáziát és álmodta bele a három hajós kápolnát. A barlang belsejét egymásba fonódó vájatok, tagozatok teszik művészivé.

  magyar german english
  Copyright © fortuna-hotel.hu 2009 - 2017 | web: KataPorta
    Magyar Honlap Linkek Keresőoptimalizálás KataPorta